Høringssvar - Anskaffelsesstrategi for Trøndelag Fylkeskommune

Byggmesterforbundet har vurdert forslag til anskaffelsesstrategi for Trøndelag Fylkeskommune, og blant annet meldt tilbake at vi anbefaler Fylkeskommunen å følge det pågående arbeide i regi av sentrale myndigheter med "Norgesmodellen".

I høringsbrevet har Byggmesterforbundet gitt følgende merknader til forslaget:

• Støtter intensjonen i forslaget, men finner det vanskelig å ta endelig stilling til målene før de konkretiseres i ett anskaffelsesregelverk.

• Anbefaler Trøndelag Fylkeskommune å følge det pågående arbeide i regi av sentrale myndigheter med "Norgesmodellen".

• Støtter tiltaket om å etablere kontrollrutiner som sikrer at det blir avdekket avvik, at disse behandles og lukkes.

• Støtter at anskaffelser skal bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling og er positiv til at det legges til rette for at også lokalt næringsliv kan delta i konkurransen om oppdrag.

• En bærekraftig samfunnsutvikling må innebære reelle markedsmuligheter for bedrifter med egne ansatte fagarbeidere og satsning på lærlinger.

• Støtter ikke forslaget om at anskaffelser gjennomføres i henhold til de enhver tid gjeldende seriøsitetsbestemmelser avtalt mellom Fellesforbundet, Byggenæringens Landsforening, KS og Difi.

Innspill til konkret innhold i anskaffelsesregelverket

Videre har Byggmesterforbundet i høringsbrevet gitt innspill til konkret innhold i anskaffelsesregelverket for å sikre oppfyllelse av de intensjoner som er lagt til grunn i forslaget.
Innspillene omhandler:

• Kvalifikasjonskrav og fokus på håndverkskompetansen i bedriftene

• Leverandørledd

• Bruk av standardkontrakter

• Rammeavtaler

• Konkurranse om oppdrag under terskelverdien (oppdrag under 1,3 millioner kroner)

• Sanksjoner

Her kan du lese: Forslag til fylkeskommunens anskaffelsesstrategi og Byggmesterforbundets høringsbrev

Kontakt: Frank Ivar Andersen – Tlf.: 918 93 800 – E-post: fia@byggmesterforbundet.no

Publisert: 13.05.22