Droppet shipping-karrièren - ble tømrer

Oslo-elever rømmer fra yrkesfag. Aftenposten/Osloby skrev i går om vestkantgutten Gustav Brustad-Nilsen som til slutt valgte å gå mot strømmen, og havnet på den måten på rett hylle. Vi vil gjerne dele historien om Gustav som i dag stortrives som tømrer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aftenposten/Osloby 26.10.2014


Valgte feil

- Sogn var uaktuelt, så da det sto mellom yrkesskolen på Sogn og økonomiutdannelse, var valget enkelt, sier Gustav Brustad-Nilsen. Som likevel valgte feil.

- Helt siden jeg var liten hadde jeg hatt en drøm om å bli tømrer og jobbe med å bygge hus. Men jeg gjorde som de andre. De fleste jeg vokste opp sammen med, jobber innen bank og finans, forteller Brustad-Nilsen til Osloby's  journalist Stein Erik Kirkeboen.  - Etter artium på Wang tok jeg «kjøkkenveien» inn i shippingbransjen ved å rette opp artiumkarakterene, som var preget av at jeg ikke var så veldig motivert, før jeg studerte «maritime business» to år i Southampton.

Sto på tier’n

Men da Gustav kom hjem, var han ikke klar for kontorpult, dress og dokumentmappe. I stedet jobbet han i barnehage, reiste på langtur og gjorde andre ting mens han flere ganger bestemte seg for å prøve å realisere sin gamle drøm. Men han gjorde ikke noe med det.

-  Det var omtrent som å stå på tier’n, men ikke våge. Så, på en fest, traff jeg broren til en kompis. Han drev som tømrer og tilbød meg rett og slett jobb.

Gustav bestemte seg egentlig der og da, men det tok likevel et par uker før han tok det store steget, og hoppet fra tier’n. Han ringte og sa at han var klar for snekkerlivet.

Har aldri angret

- Høsten 2011 begynte jeg å svinge hammeren. Til vinteren skal jeg ta svenneprøven, og dermed er jeg utlært tømrer, sier Gustav, som da blir en av svært få tømrere med shippingutdannelse.

- Mange av kompisene sitter på kontor med vondt i ryggen og kjedelige arbeidsoppgaver og kunne nok tenke seg noe annet. De sier at de synes mitt valg er dritfett, det samme synes foreldrene deres, selv om de uttrykker det litt annerledes.

- Men kompisene tjener bedre? - Mange gjør det, men jeg tjener så jeg greier meg, og jeg kjeder meg ikke. Jeg vil ikke bytte.

 

Kilde: Osloby, Stein Erik Kirkeboen: http://www.osloby.no/nyheter/Droppet-shipping-karrieren---ble-tomrer-7756000.html