Skal kjempe om NM-tittelen i tømrerfaget

Seks tømrerlærlinger er klare for å konkurrere i Yrkes-NM i Bergen 18. til 20. oktober.

Tømrerlærlinger i Yrkes-NM 2016

De seks er Erling Fagerbakke Fosse, Hordaland,  Morten Helge Urtegård, Nord-Trøndelag, Sindre Mikael Sandvik, Sør-Trøndelag, Rashad Hussain, Vest-Agder, Mina Oline Skreddernes, Hålogaland. Siste lærling Bjørnar Sæten fra Sogn og Fjordane var ikke til stede da bildet ble tatt.

De konkurrerende lærlingene skal løse en ukjent oppgave i løpet av to og en halv dag. Det blir litt likt en svenneprøve, men kun den praktiske biten. Lærlingene får ikke vite noe om hva de skal gjøre før på morgenen tirsdag 18. oktober så alle er spente på hva oppgaven blir! 
 

alt 
Endre Mårstig og Bjørn Kvingedal er to av 3 dommere som skal bedømme lærlingenes arbeid i tømrerkonkurransen.  Tredje dommer, Øystein Eide var ikke til stede da bildet ble tatt. 


Yrkeskonkurranser og utdanningsmesse

Yrkes-NM arrangeres hvert andre år. Worldskills Norge er sekretariat for arrangementet. I år skal det konkurreres i 25 yrkesfag. Mesterskapet arrangeres i Vestlandshallen i Åsane i Bergen og utdanningsmessen Yrkeslabyrinten går parallelt med konkurransen. Byggmesterforbundet og Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg EBA, samarbeider om å arrangere konkurransen for tømrerlærlingene. Byggmestrenes Servicekontor/Opplæringskontoret i Bergen vil delta med stand på utdanningsmessen. De har også lagt ned et betydelig arbeid i å ordne mye av det praktiske rundt avvikling av tømrerkonkurransen. 


Ungdom viser ungdom

Deltakelsen i Yrkes-NM er en ypperlig mulighet til å få vist frem faget på en engasjerende og god måte, og vil kunne hjelpe godt til rekrutteringen. Det er ekstra hyggelig at det i år for første gang er med en jente i tømrerkonkurransen. Vi ønsker å vise at tømrerfaget også er et godt yrkesvalg for jenter.

Hovedmålgruppen for arrangementet er ungdomsskoleelever, elever i videregående skole, samt lærere og skoleledere. Det er ventet et sted mellom 15 - 20.000 besøkende. Også statsminister Erna Solberg vil komme på besøk i løpet av konkurransedagene.  Det er gratis adgang og bare å møte opp! Åpningstider er kl. 09.00 - 18.00 tirsdag og onsdag og kl. 09.00 - 15.00 torsdag. Det konkurreres i alle fagene hver dag. Torsdag avsluttes arrangementet med medaljeutdeling kl. 1500. 

alt

Mina Oline Skreddernes (til høyre) er tømrerlærling i Totalrenovering AS i Tromsø og deltaker i Yrkes-NM.
Her sammen med Janjira Sutsanguan som skal være med og konkurrere i betonfaget.  Begge skal bære fanen for sine fag under innmarsjen på åpningssseremonien mandag 17. oktober.

Møt deltakerne!

Erling Fagerbakke Fosse_Hordaland_Johs E. Øvsthus AS.JPG

Erling Fagerbakke Fosse
Representerer: Hordaland
Lærling hos: Johs. E. Øvsthus AS

Se intervju med Erling
Mina Oline Skreddernes_Haalogaland_Totalrenovering AS.jpg

Mina Oline Skreddernes
Representerer: Hålogaland
Lærling hos: Totalrenovering AS

Se intervju med Mina Oline
Morten Helge Urtegård_Nord-Trøndelag_Husbygg AS.JPG

Morten Helge Urtegård
Representerer: Nord-Trøndelag
Lærling hos: Husbygg AS

Se intervju med Morten Helge
Rashad Hussain_Vest-Agder_Agderbygg AS.JPG

Rashad Hussain
Representerer: Agder
Lærling hos: Agderbygg AS

Se intervju med Rashad
Sindre Mikael Sandvik_Sør-Trøndelag_Nidarvoll Byggservice AS.JPG

Sindre Mikael Sandvik
Representerer: Sør-Trøndelag
Lærling hos: Nidarvoll Byggservice AS

Se intervju med Sindre Mikael
Bjørnar Sæten_Sogn og Fjordane_Stryn Eiendom Entreprenør AS.jpg

Bjørnar Sæten
Representerer: Sogn og Fjordane
Lærling hos: Stryn Eiendom Entreprenør AS

Se intervju med Bjørnar